Smerter i underlivet kan behandles ved hjælp af osteopati

Det anslås, at gener ved underlivssmerter er noget som 300.000 kvinder årligt oplever, hvoraf mange søger hjælp hos lægen. Smerter i underlivet kan være af forskelligartet karakter på baggrund af de mange forskellige årsager til symptomerne. I følgende skriv vil du kunne blive klogere på, hvilke symptomer du bør lægge særligt mærke til, samt hvilke årsager der kan ligge til grund for smerterne. 

Hvordan kommer smerter i underlivet til udtryk? 

Når man snakker om gener forårsaget af smerter i underlivet, mener man nærmere bestemt de smerter, der er lokaliseret i den nederste del af maven eller hos de kvindelige kønsorganer. På denne måde kan smerter fra dette område altså dels stamme fra de organer, der er placeret i dette område som eksempelvis kønsorganerne, blindtarmen, urinblære og dels fra de store muskelgrupper, der også er at finde i dette område af kroppen. 

Smerter i underlivet kan komme til udtryk på flere forskellige måder afhængig af årsag. Dog ser man, at kvinder der søger lægehjælp ofte henvender sig med en tung og trykkende fornemmelse i underlivet, der også kan komme til udtryk som en murende og rumsterende fornemmelse. Varigheden af smerterne afhænger naturligvis også af årsagen, men kan variere i alt fra små jag af smerte, smerter i flere timer eller smerter af kronisk karakter. 

Hyppige årsager til smerter i underlivet 

Som sagt, så kan smerter i underlivet skyldes en række forskellige årsager på baggrund af de organer og muskelgrupper, der er finde i lige netop dette område af kroppen. Blandt de mest hyppige årsager finder man følgende: 

  • Muskelspændinger 
  • Urinvejsinfektion 
  • Menstruelle smerter 
  • Blindtarmsbetændelse 

Muskelspændinger er blandt de hyppigste årsager til underlivssmerter og kan blandt andet komme på baggrund af en dårlig kropsholdning, en overkompensering for muskler andre steder i kroppen eller en tidligere sygdom i underlivet. 

Urinvejsinfektion såvel som blærebetændelse er også blandt de hyppigste årsager og kan skabe gener i underlivet ved en trykkende fornemmelse, hyppig vandladning, feber og opkast. Det er vigtigt at få disse to tilstande tilset af en læge ved første lejlighed for at behandle symptomerne og undgå uheldige følgevirkninger. 

Menstruelle smerter er noget, man anslår, at 25% af danske kvinder oplever og er således også en hyppig årsag til netop smerter i underlivet. Smerter under menstruation kan være forårsaget af hormonelle problemer, muskelknuder såvel som et forhøjet tryk i venesystemet. 

Den rette behandling for gener i underlivet 

Smerter i underlivet kan altså være forårsaget af mere end bare én årsag og kan komme som følge af flere forskellige tilstande i kroppen. Af denne grund er det særligt vigtigt at få undersøgt smerterne for at finde frem til årsagen og dermed den rette behandling.

Dette vil en osteopat kunne gøre, idet der ved en osteopatisk behandling altid vil være et fokus på at undersøge kroppen som et system for på denne måde at kunne finde frem til de bagvedliggende årsager til smerter og gener. 

Ved en osteopatisk behandling vil man således kunne få behandlet sine smerter med fokus på hele kroppen og dermed opleve en mere langvarig effekt af behandlingen.